Knive

Se de sidste indlæg om knive her
Se min samling af knive her
Knivloven kan læses her

 Jeg har altid været fascineret af knive i forskellige afskygninger. De seneste år er det blevet til en form for samlermani. Jeg er ret bevidst om, at jeg kun kan benytte en kniv af gangen. Det har dog ikke stoppet mig i jagten på “den perfekte” kniv, hvilket ofte er et urealistisk mål, da funktionerne naturligvis varierer. Således ændres min EDC (every day carry) også; jeg har gerne en mindre lommekniv på mig til dagligdagens opgaver og alt efter dagens aktiviteter eller ture i det grønne, varieres dette valg.

Mens tankerne om valget af kniv har en manisk side, findes der også en zeninspireret side: hvordan medbringer jeg præcis det der er behov for, uden at skulle slæbe en værktøjskasse med der indeholder elementer jeg ikke får brug for?

Når tiden er til det forsøger jeg mig også med knivfremstilling i værkstedet. Det er en disciplin der tager meget tid og øvelse. At fremstille en kniv i sig selv er ikke svært men at gøre resultatet flot er en stor proces som tager megen flid og overvejelser. Arbejdet hermed fungerer som en form for flow (Søg Chikzentmihaly’s tekster om flowbegrebet) for mig – tid forsvinder under arbejdet og jeg tilføres energi.

Siden her er en fremstilling af mine knive samt tanker om brug og funktion.